BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

El sindicat SAP-Fepol, majoritari en els Mossos d’Esquadra i representatiu en la majoria de policies locals, ha assegurat aquest dimecres que no comparteix “les maneres populistes i agressives” de la manifestació de la plataforma professional de forces i cossos de seguretat i vigilància duanera que va aplegar uns 1.500 policies a Barcelona aquest dimarts.

En un comunicat, han defensat que els cossos policials han de mantenir una estricta neutralitat política “especialment ara mateix que el paper de la Policia ha de ser el compliment estricte de la llei, sense permetre cap tipus d’instrumentalització”.

Sobre el polèmic tuit del sindicat de Mossos Uspac amb el missatge ‘All perroflautas are bastards’, pel qual la CUP ha demanat explicacions, s’han desmarcat d’ell i han defensat que no representa la majoria del cos, ha dit el sindicat en un altre comunicat difós a Twitter.

Arran d’aquest tuit la Uspac va afirmar que s’havia penjat per error, en lloc d’una altra imatge, per la qual cosa el va esborrar: “Vam rectificar”, van dir.

El SAP veu “incoherent atacar una força política en concret” quan es demana neutralitat i que no se’ls instrumentalitzi, i creuen que aquestes actituds els fan perdre la neutralitat que exigeixen.

Lamenten que “alguns sindicats no beneficien els legítims interessos laborals del col·lectiu i aconsegueixen desviar l’atenció respecte de les condicions de treball” i volen convocar una cimera sindical per analitzar conjuntament les reivindicacions laborals.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb