El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d’ofici davant l’anunci del govern espanyol d’analitzar amb caràcter d’urgència el contingut dels llibres de text que s’utilitzen a les escoles catalanes. Concretament, el Síndic ha demanat informació sobre el rigor de l’informe presentat pel sindicat de professors Acció per a la Millora de l’Ensenyament Secundari (AMES), que exposa la teoria del presumpte intent d’adoctrinament dels estudiants catalans.

En la mateixa línia, el Síndic vol conèixer els motius del caràcter urgent de l’actuació iniciada per l’administració de l’estat espanyol quan en cap moment sembla que els actuals textos incompleixen els mandats constitucionals, i vol aclarir si el govern espanyol té previst marcar la línia dels currículums acadèmics a Catalunya.

El Síndic de Greuges ha reiterat que els continguts dels llibres de text els ha de decidir i elaborar la comunicat educativa i apunta que “han de mantenir el rigor històric i didàctic sense que aquesta tasca es vegi afectada per disputes de caràcter partidista, la qual cosa suposaria una nova mostra de la regressió de drets”.

Per dur a terme la investigació també s’adreçarà al Departament d’Ensenyament i al Defensor del Poble.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]