El prefecte del departament dels Pirineus Orientals ha decidit de prohibir totes les manifestacions de les armilles grogues entre el 29 de desembre i l’1 de gener. En un comunicat, el prefecte assegura que d’ençà del 17 de novembre s’han fet múltiples manifestacions que ‘en moltes ocasions’ no han estat notificades a les autoritats i, per tant, s’han fet ‘fora del marc legal.’

La decisió del prefecte arriba una setmana després de les protestes del cap de setmana passat que a Catalunya Nord varen deixar forts enfrontaments entre les armilles grogues i els antiavalots de la policia francesa al Voló. A més, un home va morir prop de Perpinyà quan el seu vehicle va xocar contra un camió aturat per les protestes.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb