El Port de Barcelona preveu que el vaixell de Proactiva Open Arms arribi avui cap a dos quarts d’onze del matí amb els seixanta migrants que van ser rescatats dissabte a la Mediterrània. Dels migrants rescatats, cinquanta són homes, cinc són dones i cinc són menors d’edat, tres dels quals viatgen sols. La residència d’esportistes Joaquim Blume, a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), serà l’equipament on seran atesos els cinquanta homes. Les dones seran ateses en principi a la ciutat de Barcelona i els menors, per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

14.29

L'última persona rescatada a bord de l'Open Arms ja ha sortit del vaixell.

11.49

El Cap d'emergències de la Creu Roja explica el procediment d'acollida dels migrants: 'S'analitzarà cas per cas, per començar rearupament familiar en altres països europeus, o l'acollida a Catalunya'.

11.26

El vaixell d'Open Arms ha arribat a Barcelona, però l'enduriment de les polítiques migratòries europees han deixat les costes de Líbia sense cap vaixell humanitari per a rescatar possibles nàufrags. Anàlisi d'Oriol Bäbler: Sense l'Open Arms, els migrants no tenen ningú que els rescati

11.15

Els serveis sanitaris ja són a punt per atendre els cinquanta homes, cinc dones i cinc menors rescatats prop de les costes de Líbia per l'ONG badalonina Open Arms.

11.07

Felicitat i alegria ahir dels migrants a bord del vaixell d'Open Arms per la seva imminent arribada a Barcelona:

11.03

VÍDEO de l'arribada del vaixell:

11.00

Aquest és el petit vaixell de l'Open Arms en l'arribada al port de Barcelona.

10.54

L'associació IRIDIA, Centre per la Defensa dels Drets Humans, reclama els mateixos drets que rebran les seixanta persones a bord del vaixell de l'Open Arms pels migrants i refugiats que arriben a la frontera sud de la península Ibèrica.

10.50

Què passarà amb els seixanta nàufrags que arriben avui a la capital catalana? Ho preguntem al secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amoròs: ‘Hi ha el risc que les operacions de l’Aquarius i l’Open Arms serveixin per a tapar unes altres coses’.

10.45

Els seixanta migrants arriben al port de Barcelona. Uns altres centenars, però, han mort ofegats només en els últims dies. L'enduriment de la política migratòria ha provocat que no hi hagi cap vaixell humanitari per rescatar-los.

10.41

Salvament Marítim a Barcelona es desplaça per donar rebre el vaixell de l'Open Arms.

10.40

El vaixell de l'Open Arms amb els seixanta migrants ja és al port de Barcelona.

10.36

1.405 persones han mort ofegades al mediterrani, segons les dades comptabilitzades per Nacions Unides només el 2018.

10.32

El vaixell d'Open Arms ja ha entrat a la bocana del port i atracarà d'aquí una mitja hora, cap a les onze.

10.28

Els cinquanta són homes, cinc són dones i cinc són menors d'edat arribaran a les 11 del matí al moll dels creuers de Barcelona.

10.24

Els periodistes esperen que el vaixell de l'Open Arms atraqui al port de Barcelona amb els seixanta migrants.

10.09

L'enduriment de la política contra les ONG que rescaten migrants a la Mediterrània central ha fet que ara mateix no hi hagi cap vaixell humanitari davant les costes de Líbia. Anàlisi d'Oriol Bäbler: Sense l’Open Arms, els migrants no tenen ningú que els rescati

10.00

El vaixell d'Open Arms s'aproxima al port de Barcelona. La previsió és que a les 10.30 ja hi hagi atracat.

El vaixell d'Open Arms s'aproxima al port de Barcelona.
09.26

L'Open Arms és previst que arribi al port de Barcelona a dos quarts d'onze del matí. Us n'informarem en directe.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb