El jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena ha dictat una ordre de detenció de l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel en cas que entri a l’estat espanyol. No ha pres cap iniciativa per a demanar una ordre de detenció internacional ni de començar el procediment d’extradició a Suïssa. Llarena pren la decisió després d’haver rebut la petició de la fiscalia, que demanava que dictés una ordre d’empresonament i de detenció.

L’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel va anunciar ahir que es quedava a Suïssa i que avui no aniria a declarar al Tribunal Suprem espanyol. Ho va dir en una entrevista al diari suís Le Temps. I va explicar els primers passos de la seva estratègia de defensa i de les intencions que tenia a Suïssa, on preveu d’instal·lar-se i treballar. Diu que si la justícia suïssa acceptés una petició d’extradició de la justícia espanyola, demanaria asil polític.

De fet, a la cita d’avui no hi ha assistit tampoc la seva defensa, ni la fiscalia, ni tampoc el jutge. Sí que hi ha anat l’advocacia de l’estat, que ha anunciat que s’afegiria a la petició que fes la fiscalia i els representants de l’acusació popular del partit ultradretà Vox.

Més informació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]