El govern espanyol no ha assistit a la presa de possessió de Quim Torra com a president de la Generalitat. Així ho ha fet saber la Moncloa després de les desavinences amb l’organització de l’acte, en què el govern espanyol ha intentat imposar alguns aspectes simbòlics. Per aquest motiu, i pel fet que el president Torra no vol fer grans celebracions en un context polític excepcional, amb presos polítics, exiliats i molts represaliats, es va decidir de fer l’acte d’avui a porta tancada.

Ara el govern espanyol diu que no hi ha assistit perquè diu que l’hi han intentat ‘imposar el nivell de la delegació governamental’. Fonts del govern de la Generalitat han explicat que s’havia acceptat una presència de l’estat de perfil secundari d’acord amb el perfil sobri de l’acte i que el govern espanyol no hi va estar d’acord i va decidir no anar a l’acte d’aquest migdia.

Més informació: Una presa de possessió a porta tancada per a Quim Torra

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]