El govern ha aprovat els nomenaments dels primers delegats a Ginebra, Polònia i els països bàltics, i als països nòrdics. Manuel Manonelles, fins ara director general d’Afers Multilaterals i Europeus del Departament d’Afers Exteriors, ha estat nomenat delegat del govern a Ginebra; Francesca Guardiola, delegada als països nòrdics; i Ewa Adela Cylwik, delegada a Polònia i als països bàltics.

La delegació de Ginebra impulsarà les relacions multilaterals a la ciutat que acull més organismes internacionals del món. La delegació dels països nòrdics, amb seu a Copenhagen, continuarà les relacions bilaterals amb Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. Finalment, la delegació de Polònia, que serà a Varsòvia, tindrà també funcions de prospecció als països bàltics: Estònia, Letònia i Lituània.

Aquests tres nomenaments amplien la xarxa del govern a l’exterior, que ara comptarà amb deu delegacions: la Unió Europea; el Regne Unit i Irlanda; França; Alemanya; els Estats Units, Canadà i Mèxic; Àustria; Itàlia; Portugal; Ginebra; Polònia i els països bàltics; i els països nòrdics.

El govern manté intacte el compromís amb el referèndum
Neus Munté ha assegurat que l’executiu català mantenia intacte el seu compromís amb el referèndum tot i que el Tribunal Constitucional espanyol hagi suspès cautelarment les partides del pressupost per a fer-lo. Ha afegit que el govern es defensaria davant aquesta suspensió i que les partides per a processos electorals i participatius eren perfectament legals i ajustades a dret.

D’una altra banda, en referència al grup de la fiscalia que suposadament investiga empreses proveïdores de la Generalitat, Munté ha dit que el govern està tranquil però indignat i que l’executiu no accepta que hi hagi la intenció de crear una sospita generalitzada sobre l’actuació de la Generalitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]