Vora 170.000 persones han passat per les instal·lacions i els espais transformats del Festival Llum Bcn, que per primera vegada s’ha fet al barri del Poblenou de Barcelona. Segons l’Institut de Cultura, aquesta setena edició ha estat ‘la més ambiciosa fins ara’. Enguany hi hagut 35 participants, entre artistes, companyies i escoles, que han presentat 47 muntatges diferents com instal·lacions, espectacles, mitgeres i espais transformats.

El projecte Llacuna, de l’escola de disseny i enginyeria ELISAVA ha guanyat el diploma al millor espai transformat per la seva capacitat de ‘modificar l’espai i la seva configuració física a partir de la utilització de la llum i la il·luminació i la capacitat per a proposar una nova experiència urbana al públic a partir del disseny del projecte i la seva interacció amb el lloc’. El jurat també ha destacat ‘la forma òptima en la qual s’ha fet servir el recurs de la llum des del punt de vista tecnològic i, especialment, pel que fa a la convergència i ús simultani d’altres recursos tècnics (àudio, vídeo, materials), i la forma en la qual el projecte ha contemplat la identitat i caràcter del barri del Poblenou, en atenció al tractament paisatgístic i patrimonial del passat (història i identitat local)’.

El jurat del Festival Llum Bcn també ha atorgat una menció especial al projecte 15.000 grams (ETSAB, UPC) per la seva ‘capacitat per a obtenir un resultat òptim pel que fa al recurs lumínic a l’hora de proposar una nova experiència de l’espai públic amb uns mínims recursos, la capacitat de suggerir una interacció amb diferents tipus de públics amb l’obra i l’originalitat pel que fa a la utilització del recurs llum d’una manera creativa i innovadora, tot aprofitant la configuració de l’espai i el programa del lloc’.

El Poblenou, de tradició industrial, viu una transformació tecnològica idònia per a un festival tan innovador. Tot i que el naixement del Llum BCN va lligat a la festivitat de Santa Eulàlia i als petits racons de Ciutat Vella, enguany s’ha traslladat a un barri que s’obre noves oportunitats amb instal·lacions més àmplies, espectacles en mitgeres i façanes i rutes il·luminades.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb