El parlament alemany, el Bundestag, ha votat aquest divendres a favor d’iniciar les negociacions per un tercer rescat per a Grècia. Els parlamentaris alemanys han votat amb 439 vots a favor, 119 en contra i 40 abstencions la proposta del govern d’Angela Merkel de permetre les negociacions amb Atenes per un préstec europeu d’uns 85.000 milions d’euros a tres anys. Una cinquantena de membres de la coalició conservadora de la CDU/CSU de Merkel han votat en contra de negociar el rescat. Merkel ha remarcat que l’ajut és la millor solució per evitar una situació de ‘caos’. La cancellera ha admès que hi ha qui desconfia de l’acord, però ha remarcat que els avantatges superen els desavantatges.

‘Seriem negligents, i actuaríem irresponsablement, si almenys no intentéssim aquest camí’, ha assegurat Angela Merkel durant la seva intervenció al Bundestag per defensar l’acord. El seu ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, el mateix que va intentar incloure la menció al Grexit en les conclusions de la cimera de la darrera setmana, també ha defensat un vot pel ‘sí’. Schäuble ha dit que aquest rescat és ‘l’última oportunitat’ per a Grècia.

El ‘sí’ del Bundestag a les negociacions pel rescat és el més important que calia abans que l’Eurogrup pugui obrir, formalment, les converses amb Atenes. En els últims dies, també hi han votat a favor els parlament d’altres estats fins ara reticents a oferir més diners a Grècia, com Finlàndia. Les negociacions pel rescat poden durar, segons va avisar el president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, unes ‘quatre setmanes’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.