El Festival de Cultures del PirineuDansàneu, que es fa a les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, comença dissabte, dia 30, i durarà fins al 8 de juliol. Dànsaneu presenta una programació de dansa contemporània i hi participaran el grup artístic Malpelo, els ballarins i coreògrafs Quim Bigas i Raquel Gualtero, la companyia mallorquina UnaiUna i la producció pròpia Galeuscat. El festival també pretén difondre el patrimoni artístic, arquitectònic i natural de les Valls d’Àneu.

Enguany, a les poblacions d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d’Àneu s’hi afegeixen els municipis de Sorpe i Escaló. El festival repeteix programació a l’església de Sant Pere de Sorpe, la de Sant Just i Sant Pastor de Son, la de Sant Joan d’Isil, la de Sant Vicenç d’Esterri d’Àneu i la de Santa Maria d’Àneu de la Guingueta. L’any passat ja s’hi van fer els espectacles centrals i enguany hi haurà actuacions destacades el divendres 6 i el dissabte 7 de juliol.

Dansàneu és pensat com una continuació de la celebració de les falles pirinenques i coincidirà amb les baixades de València d’Àneu i d’Alós. Després de l’èxit de públic de l’any passat, en què es van exhaurir les localitats en el 80% dels espectacles de pagament, el festival manté l’entrada a preus populars a la majoria dels espectacles programats. També cal inscriure’s al web oficial per participar en les formacions, que tenen un preu únic de 5 euros per sessió.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb