La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha retret al president de la Generalitat Quim Torra que vulgui mantenir la legislatura fins que s’aprovin els pressupostos de l’any 2020, que ha considerat ‘fracassats’, i ha reivindicat la CUP com a alternativa a JxCat i ERC. En una conferència de premsa posterior a l’anunci de Torra, ha qüestionat que JxCat, ERC i els comuns aprovin ‘una estratègia governamental sense un govern que pugui executar-la’. ‘Si tenim un govern fracassat, què ens porta a aprovar un pressupost d’un govern fracassat?’, ha demanat.

Quan podrien ser les eleccions avançades que ha anunciat el president Torra?

Sànchez ha insistit que si el president ‘dóna per culminada aquesta legislatura’ i exposa públicament ‘la manca de confiança i lleialtat’ dels seus socis, ‘no és coherent que un govern fracassat busqui l’aprovació d’un pressupost que ha de ser la seva eina per a governar’. Així mateix, ha rebutjat la ‘visió apocalíptica’ que planteja el govern en cas que no s’aprovessin els comptes del 2020. ‘El pressupost no és una eina neutra; és una eina política que representa amb números l’obra d’aquest govern’, ha sostingut, i ha qüestionat que s’hagin d’aprovar ‘si avui el president de la Generalitat ha dit que ha fracassat i ha culminat’.

‘Ha estat la crònica d’una mort anunciada, una legislatura travessada des del primer dia per les pugnes entre JxCat i ERC, en lògica electoral, i per a guanyar l’hegemonia política del país’, ha lamentat Sànchez.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb