La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la visita que va fer ahir als presos polítics empresonats als Lledoners va ser molt colpidora i ha afirmat que, en cas que Joaquim Forn sigui candidat a la batllia de Barcelona, estaria disposada a fer un ‘debat electoral dins la presó’ si se li impedeix sortir per participar-hi.

La batllessa ha insistit que creu que s’han d’aprovar els comptes de Pedro Sánchez per a evitar que hi hagi un govern de dretes. ‘Que no es votin els pressupostos no evitarà que es judicialitzi la política i pot precipitar que hi hagi un govern de dretes, que seria molt perjudicial per a Catalunya’, ha alertat en una entrevista al programa ‘El Suplement de Catalunya Ràdio.

Segons ella, no aprovar el pressupost espanyol no ajudarà en res a la situació dels presos polítics i pot portar a una situació com la que es viu a Andalusia a tot l’estat espanyol. Per tot plegat, Colau ha afirmat que ‘l’alternativa’ a Pedro Sánchez ‘és molt pitjor’ i per aquesta raó ha apostat per fer allò que ‘sigui millor per Barcelona i per Catalunya’.

Creu que ‘ara comença un judici que no es produirà en unes condicions justes ni amb unes acusacions fundades’. Davant d’això, ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona podrà fer ‘d’altaveu per a denunciar la situació de vulneració de drets’ que estan vivint els presos polítics a ‘Europa i a les instàncies europees’. Amb tot, segons ella, és massa aviat per pronunciar-se sobre què farà el consistori si la sentència és condemnatòria.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb