La consellera a l’exili Clara Ponsatí ha fet saber a ‘El Suplement de Catalunya Ràdio’ que, quan el Parlament de Catalunya va aprovar la declaració d’independència, ella feia setmanes que tenia coll avall que el govern no podia portar-la a la pràctica. Segons que ha dit, la DUI va ser un accident, perquè el president Carles Puigdemont havia decidit de convocar eleccions, però que els problemes de comunicació del govern amb els diputats de Junts pel Sí i la CUP va originar la declaració. ‘Dir-ne “declaració d’independència” potser és una mica exagerat’, ha matisat. ‘El parlament la va proclamar, però tots els qui havien de fer alguna cosa sabien que no farien res. Va ser una mica un brindis al sol.’

Tot i això, no creu que l’independentisme hagi perdut. ‘L’independentisme ha perdut la innocència. Potser és una fase que havíem de passar’, ha dit. Tal com ho veu Ponsatí, les posicions al país són molt sòlides i qui defensa la independència sap per què ho fa.

Ponsatí també ha dit que està convençuda que tornarà a trepitjar Catalunya. ‘Em costa racionalitzar-ho perquè no podem veure què passarà els pròxims mesos i anys, i el moment immediat es veu molt complicat, però crec que ens en sortirem’, ha dit. A més, ha afegit que li resulta impossible de ‘pensar que la situació de paràlisi política es mantingui i que Espanya pugui mantenir la política de repressió i d’ignorar un problema que només es pot solucionar políticament’.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb