Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no descarta cap possibilitat de cara al ple d’investidura que, segons han anunciat diferents mitjans, serà dimarts vinent. ‘Que ningú no descarti que el ple es pugui fer amb tots presents’, ha dit davant dels mitjans i després de trobar-se amb el president del parlament, Roger Torrent. I ha afegit amb cert secretisme, que no té res decidit i que contempla tots els escenaris: ‘La investidura ideal és la presencial, però hi ha altres camins. No descartem res’.

Tots dos polítics catalans s’han reunit a la seu de l’European Free Alliance, a Brussel·les, després de la prohibició del govern espanyol perquè utilitzessin la seu de la Generalitat a la capital europea. Precisament Torrent, ha denunciat davant dels mitjans aquesta situació. ‘Això no és normal, és molt greu que no ho hagi pogut fer, és molt greu que davant d’un missatge de diàleg per parlar amb el govern de Rajoy, hi hagi un no per resposta i no se’ns permeti reunir-nos amb el president i els consellers.’

És per això que ha donat instruccions als serveis jurídics del parlament perquè s’investiguin els fets: ‘Es vulneren drets fonamentals dels consellers, del president Puigdemont i de la institució del parlament’. Davant d’aquesta ’situació anòmala’, Torrent ha dit que el més normal seria que la primera i la segona institució del país es puguin reunir a Catalunya: ‘Em reafirmo, i més avui, que el meu compromís és defensar els drets polítics fonamentals de tots els diputats. Sobretot els d’aquells que no poden exercir amb normalitat.’

Sobre la reunió, Torrent li ha transmès al president que al país li convé  país, ‘el més ràpid possible’, que es formi govern per així poder apartar el 155 de les institucions.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb