El conseller de Territori, Damià Calvet, ha defensat avui a Madrid, en la cimera COP25, la necessitat d’establir la ‘corresponsabilitat’ entre la ciutadania i les administracions davant l’emergència climàtica i ha explicat el procés de participació ciutadana que el govern ha posat en marxa.

En el marc dels actes de la Cimera de Canvi Climàtic (COP25), Calvet ha dit que aquest procés es porta a terme a través de reunions amb diversos sectors socials, econòmics, acadèmics i polítics perquè cadascun d’ells proposi i assumeixi el compromís des del seu àmbit per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.

Aquest procés de participació culminarà el pròxim 17 de gener amb la celebració de la primera cimera catalana d’acció climàtica. Calvet ho ha explicat durant l’assemblea anual de Under2 Coalition, que integra a més de 220 governs estatals i regionals compromesos en reduir les emissions de gasos contaminants.

A més, el conseller ha esmentat les polítiques que l’administració catalana ha desenvolupat des que el 2017 es va aprovar la Llei del Canvi Climàtic per a la creació de l’impost sobre CO2 per als vehicles de motor o el fons climàtic.

D’altra banda, Calvet s’ha reunit amb la ministra de Medi Ambient d’Escòcia, Roseanna Cunnigham, i amb la presidenta de la cimera pel canvi climàtic COP26, Clara O’Neill.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.