El conseller d’Interior, Miquel Buch, compareix a petició pròpia a les tres de la tarda a la comissió d’Interior del parlament per donar explicacions sobre les càrregues dels Mossos d’Esquadra d’aquestes últimes setmanes. El PSC i Catalunya en Comú li havien demanat explicacions pel dispositiu de la policia el dia de l’aniversari del primer d’octubre. I la CUP, a més d’explicacions, també n’havia demanat la dimissió.

El 26 de setembre, diversos activistes dels CDR van encadenar-se a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per protestar contra la repressió. Entre ells, hi havia el diputat de la CUP Carles Riera, a qui els Mossos es van endur per la força. Aquella actuació ja va fer que els anticapitalistes demanessin la dimissió del conseller.

 

 

 

 

 

Tres dies després, el dissabte 29 de setembre, els Mossos van carregar contra els manifestants independentistes que impedien un acte d’un sindicat de la policia espanyola d’homenatge a la violència de l’1-O. L’endemà, Buch va negar les càrregues.

El dilluns primer d’octubre, els Mossos van tornar a carregar a la porta del Parlament de Catalunya i a la via Laietana per dispersar les mobilitzacions amb motiu de l’aniversari de l’1-O. La CUP va tornar a demanar la dimissió de Buch. El director general dels Mossos, Andreu Martínez, va atribuir els incidents d’aquell dia a ‘grups radicals’ que cercaven la confrontació amb els agents. A més, Martínez va desvincular els CDR dels disturbis.

L’última càrrega va ser el 3 d’octubre contra un grup antifeixista que protestava contra una concentració ultra a Sarrià (Barcelona).

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb