La banca andorrana ha tancat el 2018 amb uns beneficis nets de cent milions d’euros, trenta-un menys que el 2017, la qual cosa representa una disminució del 23,6%.

La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, ha emmarcat avui en roda de premsa la xifra de beneficis a la baixa pel context de tipus d’interès baixos i la caiguda de les cotitzacions dels mercats financers, ha informat l’associació bancària en un comunicat.

Internament, ha justificat Puigcercós, les cinc entitats del país – Crèdit Andorrà, MoraBanc, Andbank, Vall Banc i BancSabadell – han assumit ‘fortes inversions tecnològiques’ per adaptar-se a les noves regulacions internacionals.

Aquest 2018 s’ha tancat amb uns recursos gestionats de 44.925 milions, una xifra que es manté estable els darrers tres anys i que s’ha pràcticament duplicat l’última dècada.

Les entitats han injectat 970 milions a l’economia real, un 27,9% més, en forma de préstecs i pòlisses, encara que la inversió crediticia ha estat de 5.909 milions, un 1,23% menys, per les amortitzacions de préstecs existents.

Una altra dada que ha volgut destacar Puigcercós és la rendibilitat financera (ROE) del sector, del 7,31%, per sobre de la mitjana dels bancs europeus, que és del 6,85%.

També està per sobre de la mitjana el ràtio de solvència, que se situa en el 16,30%, pel 14,18% del dels bancs d’Europa.

Són xifres que demostren que ‘el sector a Andorra segueix fort i sòlid, amb una solvència destacada’ i una alta capacitat per oferir finançament a la societat, ha manifestat la directora general d’Andorran Banking.

Finalment, Puigcercós ha destacat la important adaptació tecnològica que han dut a terme les entitats andorranes, que es tradueix en una inversió de 30 milions d’euros, per poder implementar les regulacions assumides per tots els bancs europeus.

Missatge de Vicent Partal

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb