13.02.2017 - 19:39
21 joves promeses comptaran amb una beca per a la seva formació hostalera
MADRID, 13 (EUROPA PRESS)
BBVA i El Celler de Can Roca recorreran set comunitats autònomes fins a finals del 2018 en un nou circuit, que es desenvoluparà a través de tres eixos, i que han presentat aquest dilluns la directora de BBVA Espanya, Cristina de Parias, i els tres germans Roca a la seu de l’entitat financera.
En la línia social, 21 joves promeses de l’hostaleria –estudiants d’escoles de caràcter públic o amb vinculació directa a les Conselleries d’Educació– podran avançar en la seva formació gràcies a una Beca BBVA de gastronomia, consistent en una formació de quatre mesos en El Celler de Can Roca.
En la part gastronòmica, els propietaris del designat millor restaurant del món el 2015 dissenyaran un menú homenatge a la gastronomia local en cadascuna de les regions que visitin, i, en un tercer eix, es desenvoluparan diverses accions formatives basades en el model empresarial del Celler, dirigides a empresaris i estudiants universitaris.
En cadascuna de les ciutats, els tres cuiners triaran dos joves especialitzats en cuina i un més de serveis de restauració, encarregat de dirigir l’atenció en sala, que seran becats en el restaurant de Girona.
Durant la gira, que recorrerà Galícia, Comunitat Valenciana, Andalusia, País Basc, Comunitat de Madrid, Catalunya i Canàries, es crearà un menú pensat per retre homenatge als productes de la zona, utilitzant proveïdors locals i reinterpretant d’una manera avantguardista la tradició culinària d’Espanya.
Els aspirants a les Beques BBVA treballaran mà a mà durant tota la preparació del menú amb l’equip del Celler i, després, tres d’ells seran els que obtinguin la beca de formació de quatre mesos.
Han assistit aquest dilluns a la presentació a Madrid representants de les set escoles que participen en el projecte: Centro Integrado de Formación Profesional Paseo das Pontes (la Corunya), Centre de Turisme de València, IES Heliópolis (Sevilla), Escuela Superior de Hostelería de Bilbao, Escuela Superior de Hostelería de Madrid, Escola Universitària d’Hotelería i Turisme CETT (Barcelona) i Hoteles Escuelas de Canarias(Las Palmas).
BBVA i els germans Roca també visitaran universitats i celebraran conferències destinades a empreses en les quals parlaran del seu model de negoci, destacant la importància de la formació contínua com a peça clau per potenciar el talent.
ALIANÇA DES DEL 2013
BBVA i El Celler de Can Roca van iniciar a finals del 2013 una aliança global, per la qual van ser nomenats ambaixadors de BBVA, i aquesta visió compartida ja ha portat BBVA i els germans Roca a desenvolupar tres gires globals, per països d’Amèrica, Àsia i Europa, entre els anys 2014 i 2016.
De Parias ha assenyalat que després de visitar 16 països en tres anys, li arriba el torn a Espanya: “Els germans Roca reinterpretaran de manera innovadora la tradició culinària local i compartiran la seva experiència i el seu model de negoci amb empresaris i estudiants universitaris”, ha afegit.
Per la seva banda, Joan Roca ha afirmat: “Després d’haver recorregut el món al costat de BBVA durant els últims tres anys, hem pensat que era moment de viatjar més a prop i recórrer Espanya”.
“En totes les regions i territoris hi ha una cuina immensa que ens ve de gust redescobrir. Tenim unes ganes enormes de treballar en aquest nou projecte, i BBVA és el nostre aliat perfecte per fer-ho realitat”, ha postil·lat el xef.