El Teatre del Liceu va esclatar ahir en aplaudiments durant la representació de l’opereta còmica Candide, quan el narrador va dir: ‘Els reis es poden deposar.’ A l’opereta, inspirada en la cèlebre novel·la de Voltaire, un dels principals filòsofs de la Il·lustració francesa, Candide desafia amb perseverança la idea segons la qual vivim en el millor món possible. Escolteu ací el moment:

Estrenada el 1956, Candide va ser una obra reescrita per l’autor per adaptar-la a formats acostats a la comèdia musical. Bernstein proposa una partitura fresca, espontània, ocasionalment paròdica dels aires del segle XVIII i sempre amb una innegable saviesa musical. La soprano Meghan Picerno debuta al Liceu amb el rol de Cunegonde, un dels més compromesos per a soprano lírica lleugera per l’acoloriment en la cèlebre ària ‘Glitter and be gay’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb