L’Audiència ha absolt els dotze encausats per la protesta a la Universitat de Girona (UdG) que va acabar amb càrregues policíaques. Per a sis d’ells, la fiscalia ja va retirar els càrrecs al final del judici, però la resta s’enfrontaven a penes de fins a onze mesos de presó i a pagar multes pels delictes d’atemptat, resistència a l’autoritat i faltes de lesions.

La sentència conclou que aquell 16 de desembre del 2011, coincidint amb l’acte del 20è aniversari de la UdG on hi assistia Artur Mas, els manifestants ‘van protestar contra les retallades pacíficament’. I que els Mossos d’Esquadra es van extralimitar, perquè sense ‘cap motiu que ho justifiqués’, van decidir reprimir-los. Situació que va acabar amb els antiavalots entrant al claustre.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb