Només durant la primera meitat del mes d’agost han arribat a Catalunya 225 menors estrangers no acompanyats. Ho ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una entrevista avui a ‘El matí de Catalunya Ràdio’.

El Homrani també ha recordat que durant el mes de juliol en van arribar més de 450. El govern els vol acollir, ha dit. Tanmateix, ha criticat que l’acolliment no segueixi un sistema lògic. Per això ha demanat a l’estat espanyol més planificació, informació i transparència per poder-los atendre bé. ‘No entenem com poden arribar menors a aquest país i que no ens avisin’, ha dit. I ha afegit que calia ser molt més àgil amb la resolució de la situació administrativa dels menors un cop arriben.

Segons les dades públiques del govern, enguany, fins a final de juliol havien arribat a Catalunya 1.450 infants i adolescents no acompanyats, pràcticament el mateix nombre que en tot el 2017.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb