Aragonès recela de les crides a la unitat de Puigdemont: “Potser arriben una mica tard”

  • "Si abans actuaven d'una manera i ara canvien d'opinió, ningú no ens assegura que després del 12 de maig no ho tornin a fer", ha dit el president

VilaWeb
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en declaracions als mitjans al Palau de la Generalitat (fotografia: ACN / Guifré Jordan).
Europa Press
23.04.2024 - 12:44
Actualització: 23.04.2024 - 15:36

El president de la Generalitat i candidat d’ERC a les eleccions a Catalunya del 12 de maig, Pere Aragonès, ha manifestat avui el recel per les crides a la unitat del candidat de Junts+, el president Carles Puigdemont. “Potser arriben una mica tard”, ha dit.

“Em sorprèn que vinguin tres dies abans que comenci la campanya. Les necessitàvem durant els últims tres anys, no durant els últims tres dies”, li ha retret en unes declaracions al Palau de la Generalitat per la diada de Sant Jordi.

Segons Aragonès, van trobar a faltar aquesta crida a la unitat quan Junts va decidir de sortir del govern o quan va refusar de donar suport al projecte del pressupost d’enguany.

“Si abans actuaven d’una manera i ara canvien d’opinió, ningú no ens assegura que després del 12 de maig no ho tornin a fer. No em refiaria gaire d’aquestes crides d’última hora a la unitat”, ha dit.

ERC, darrere del PSC i Junts+, segons les enquestes

Sobre les enquestes, que indiquen que ERC serà tercera, darrere el PSC i Junts+, Aragonès ha dit que l’enquesta decisiva serà la del 12 de maig, i creu que hi ha un panorama molt obert. “La meva candidatura representa l’alternativa als qui han governat sempre. Continuaré defensant la feina feta aquests anys, amb la convicció que aquests tres anys de govern republicà han valgut la pena, que cal continuar les polítiques per a la majoria i en defensa del país”, ha dit.

Estat del català

També ha aprofitat la intervenció de la diada de Sant Jordi per posar èmfasi en la necessitat d’intensificar el compromís amb el català amb l’objectiu de mantenir-ne l’ús social en el dia a dia i en tots els àmbits de convivència i acadèmics.

“És un dia per a reafirmar el compromís amb la nostra llengua, que ha patit intents de minorització. És una llengua viva, amb la qual convidem a formar part d’aquest poble. L’estimem tant que la volem compartir amb totes les persones que fan de Catalunya casa seva i ens visiten”, ha remarcat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any