Andorra ha superat l’examen de la Unió Europea (UE) i ja no consta en la llista d’estats no cooperants en matèria fiscal, que s’ha fet pública avui. Això vol dir que se n’ha reconegut la transformació del sector bancari, que ha adquirit més transparència i l’homologació internacional.

Aquesta llista inclou més de disset estats i és elaborada d’acord amb tres criteris que estableix el Consell d’Europa: la transparència fiscal, el marc impositiu i l’aplicació de mesures contra l’erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis.

La directora general d’Andorran Banking, Esther Puigcercós, ha dit, satisfeta, que la decisió comunitària era la ‘constatació definitiva de l’encert estratègic en la determinació a favor de la transparència fiscal i l’homologació internacional’. Per Puigcercós és un reconeixement internacional de molta importància per al sector bancari del Principat, per l’adaptació als estàndards internacionals de transparència.

Andorra, juntament amb estats com Liechtenstein, Suïssa i San Marino, s’ha compromès a adaptar el marc impositiu de la UE durant el 2018. Actualment, al Consell General d’Andorra es tramita una modificació parlamentària de la llei de l’impost de societats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb