12.12.2025 - 19:28
|
Actualització: 12.12.2025 - 21:15
L’Agència de Seguretat Alimentària i Nutrició espanyola (Aesan) ha alertat avui de la possible presència del bacteri Bacillus cereus en llet en pols per a lactants de la marca Nestlé, concretament del producte Nidina 1. Arran d’aquesta situació, la companyia ha retirat el producte de manera preventiva.
L’avís ha arribat a través de Catalunya, mitjançant el Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (Sciri). El producte afectat és un pot de 800 grams, procedent dels Països Baixos, amb data de consum preferent l’octubre del 2027 i número de lot 52900346AB. L’Aesan ha recomanat a les famílies que tinguin aquest producte a casa que s’abstinguin de consumir-lo i segueixin les indicacions facilitades pels canals d’atenció de l’empresa. El bacteri Bacillus cereus pot causar intoxicacions alimentàries, especialment perilloses en col·lectius vulnerables com els nadons.
Fonts de Nestlé han explicat que la retirada s’ha fet de manera voluntària i en coordinació amb les autoritats competents, i que ja s’ha comunicat als distribuïdors, consumidors i socis comercials. Segons l’empresa, la mesura s’ha pres arran de la detecció del bacteri en una línia de producció concreta. La multinacional ha remarcat que cap altre producte comercialitzat per Nestlé no està afectat i que, fins ara, no s’han notificat casos de malaltia associats al consum del producte retirat.