Agro.- L’Incavi preveu una verema semblant a la de l’any passat a Catalunya

  • L'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) preveu que la verema a Catalunya, que va començar la setmana passada en algunes zones, sigui semblant a la de l'any passat, ha informat aquest dimarts la Conselleria d'Agricultura en un comunicat.

16.08.2016 - 13:50

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) preveu que la verema a Catalunya, que va començar la setmana passada en algunes zones, sigui semblant a la de l’any passat, ha informat aquest dimarts la Conselleria d’Agricultura en un comunicat.

L’Incavi ha indicat que cal veure com evoluciona la maduresa física –l’augment del pes del raïm–, tot i que el nombre de raïm per vinya en alguns casos és lleugerament superior a la mitjana.

El primer raïm es van veremar el passat 8 d’agost en la DO Costers del Segre i a l’àrea vitícola del Penedès apta per a DO Penedès, DO Catalunya i DO Cava.

Les varietats que s’estan recollint en aquestes zones són el chardonnay i pinot noir, per a l’elaboració de vins base d’espumosos, així com també algun moscatell de gra petit.

Les varietats per elaborar vins tranquils i a la resta de regions vitícoles està previst que comencin a veremar-se dins de la segona quinzena d’agost, però en general no es preveu un avanç de la collita respecte a l’any passat.

Pel que fa al ritme de maduració, s’està accelerant en les varietats primerenques i en tipus de sòls en situació d’estrès hídric, però s’espera que el raïm es pugui recol·lectar en el seu grau òptim de maduresa; en el cas de les varietats més tardanes dependrà de la climatologia dels pròxims dies per poder valorar la seva maduració perquè no totes tenen igual resistència a la sequera.

La Conselleria ha afirmat que el raïm es manté, en general, en bon estat tot i que algunes zones s’han vist afectades per les pedregades o el míldiu –malaltia de la vinya provocada per fongs–, i ha afegit que les condicions d’humitat i temperatura poden influir a l’equilibri d’àcids i sucres, en la maduresa química, però es preveu que la qualitat serà “molt bona”.

Ens ajudeu a fer un plató?

Fem una gran inversió per a construir un plató televisiu i poder oferir-vos així nous formats audiovisuals de qualitat.

Gràcies per fer-ho possible.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor