15.03.2017 - 11:52
BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)
La producció de carn a Catalunya va créixer el 2016 un 3,6%, fins als 2,21 milions de tones, comptabilitzant les varietats porcina, vacuna, ovina, equina, caprina, aus i conills.
Segons un comunicat de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (Fecic), el porc continua sent l’espècie més important de Catalunya, i les empreses catalanes ja produeixen el 41,6% del total espanyol de porcí.
En concret, la varietat porcina representa un 76% del total de la producció amb 20,5 milions d’animals sacrificats, la qual cosa suposa un augment del 2,9%, i 62.586 tones.
Quant al comerç exterior, l’exercici 2016 es va tancar amb un creixement en volum del 14,6% i d’un 12,8% en valor, amb més d’1,2 milions de tones de carn exportada i unes vendes en l’exterior de més de 2.800 milions d’euros; les exportacions de carn catalanes representen ja el 57% del total espanyol.
La indústria càrnia catalana ha exportat el 67% de la producció, amb més d’1,2 milions de tones, i França segueix situant-se al capdavant de països receptors de porcí català, malgrat haver caigut un 11,6%, seguida de la Xina, que ha crescut un 56%, i d’Itàlia i el Japó, tots dos països amb un creixement del 7%.