08.03.2017 - 19:22
TARRAGONA, 8 (EUROPA PRESS)
La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha presentat aquest dimecres a la Federació de productors de musclos del Delta de l’Ebre (Tarragona) un estudi per millorar la producció de musclos i ostres de la badia del Fangar (Tarragona), ha informat en un comunicat.
L’estudi, sota el nom d”Anàlisi de la circulació i renovació de l’aigua en la badia del Fangar sota condicions presents i futures. Implicacions per a la gestió”, pretén servir de base per al disseny i implementació d’una estratègia que aporta eines per millorar la gestió de les activitats aqüícoles i pesqueres de les badies.
L’informe va ser encarregat al Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners (Ciirc) i a l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Irta) de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), a instàncies de la Direcció general de Pesca i Alimentació, amb l’objectiu de conèixer en profunditat els problemes de qualitat de l’aigua que afecten a la badia del Fangar, ha explicat la Generalitat.
En el treball es presenta una anàlisi de la dinàmica de l’aigua i la sedimentació de la badia tarragonina, i s’han extret diverses recomanacions per a futures tasques que permetin conèixer els patrons de circulació, sedimentació i la qualitat de l’aigua dins de la badia.
Amb aquest objectiu, el Govern ha assegurat que ha impulsat el nou Decret de Governança de la Pesca Professional a Catalunya.