08.03.2017 - 18:17
BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)
La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha anunciat aquest dimecres al Parlament la creació de tres circumscripcions econòmiques de fruita dolça a Catalunya, concretament per a la pera, la poma i el préssec i la nectarina, ha informat la Generalitat en un comunicat.
La circumscripció econòmica, segons la Generalitat, és un dels instruments que ha de permetre la millora de la comercialització de la fruita dolça perquè estableix normes i obligacions sobre les característiques dels productes que van al mercat, amb el propòsit de prevenir crisi de preus i poder actuar davant aquests possibles encariments.
La tramitació d’aquestes circumscripcions forma part dels compromisos de la Conselleria i del conjunt del sector agrícola recollits en el marc de la Mesa Sectorial de la Fruita Dolça, a més de respondre a la sol·licitud presentada per l’Associació catalana de les empreses productores i comercialitzadores de fruita (Afrucat).
Serret ha destacat a l’hemicicle que amb aquesta mesura Catalunya està sent “pionera en moltes mesures”, especificant que es tracta de les primeres circumscripcions econòmiques aprovades a Espanya.
També ha explicat que, des de l’inici de la legislatura, la Generalitat treballa per revertir la situació de diversos sectors amb crisis de preus “tenint en compte totes les competències” que té el Govern, ha remarcat, a més d’afegir que s’estan exercint al màxim les competències autonòmiques.
La consellera ha recordat que la Generalitat ha declarat d’interès estadístic els preus agraris, “cosa que no s’havia fet mai”, a més d’impulsar els observatoris de preus.
En la seva intervenció, Serret ha aprofitat per dir que la Conselleria també està treballant en l’impuls dels productes de proximitat i el foment del seu consum, els plans de recuperació de la ramaderia ovina i actuacions a favor del sector làctic, entre d’altres.
Per aprofundir en aquest sector, la consellera ha convidat els diputats a participar el 14 de març en la jornada ‘Anàlisi de mercat de la fruita dolça”, que s’emmarca en el Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (Cbpc) per millorar la cadena de valor en el sector de la fruita dolça.