Tribunal Suprem Espanya

Vint-i-tres acadèmics han publicat una carta a l’editor del diari The Times on demanen la suspensió del judici contra el procés, la retirada de tots els càrrecs contra els processats i el seu alliberament immediat. El text, signat entre d’altres per Chris Bambery, co-autor del llibre Catalonia Reborn; Dominic Keown, professor de la Universitat de Cambridge i Feyzi Ismail, investigador docent de l’Escola d’estudis orientals i africans de la Universitat de Londres.

Els signants recorden que els processats estan acusats d’haver incitat a la violència el Primer d’Octubre, i que aquesta acusació ja va ser desestimada pel tribunal d’Slesvig-Holstein. A més, apunta que el govern espanyol clama que la judicatura espanyola és independent, però que deu dels dotze jutges del Tribunal Constitucional espanyol van ser designats per polítics i que els altres dos, així com tots els jutges del Suprem, els designen el Consell General del Poder Judicial, els membres del qual també són designats per polítics a Madrid.

També exposen la preocupació per la negativa del Suprem a permetre l’observació internacional del judici, incloent-hi la demanada per Amnistia Internacional.

‘Els conflictes polítics no es poden resoldre als jutjats i aquest judici tot el que pot fer és enverinar les relacions entre Espanya i Catalunya’, exposen els signants, abans de demanar l’alliberament dels presos.

A més de Bamberym Keown i Ismail, també signen la carta Jordi Larios, professor de la Univeristat de St. Andrews; Joseph Farrell, professor emèrit de la Universitat de Strathclyde; la Dr. Sally-Ann Kitts, professora a la Universitat de Bristol; David Whyte, professor de la Universitat de Liverpool; George Kerevan, també co-autor del llibre Catalonia Reborn i ex-diputat; Carles Suarez, director de l’ANC a Anglaterra; la Dr. Georgina Blakeley, cap d’estudis de The Open University; la Dr. Elisenda Marcer, professora a la Universitat de Birmingham; Ester Gimeno Ugalde, editora de l’International Journal of Iberian Stydues; Richard A Cardwell, professor emèrit de la Universitat de Nottingham; Victòria Gual Godó, professora de l’Institut de Winchester; Henry Ettinghausen, professor emèrit de la Universitat de Southampton; James Thomson, professor emèrit de la Universitat de Sussex; el Dr. Paul O’Neill, de la Universitat de Sheffield; Montserrat Casalprim-Ramonet, professor de la Universitat d’Andorra; Assumpció Cheyne, psiquiatra; Graham Kirkwood, investigador associat de la Universitat de Newcastle; la Dr. Stacy Gillis, funcionària d’igualtat de la Universitat de Newcastle; el Dr Andy Clark, funcionari anti-precarietat de la Universitat de Newcastle i el Dr Bruce Baker, president del sindicat UCU, de la Universitat de Newcastle.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb