Més de 20.000 persones participen en la desena trobada Benvinguts a Pagès

  • Les visites guiades a pagès han permès d'acostar aquesta realitat al públic i fer-los "redescobrir" l'origen dels aliments

VilaWeb
05.10.2025 - 17:55
Actualització: 05.10.2025 - 20:31

Més de 20.000 persones han participat en el desè Benvinguts a Pagès, que s’ha fet durant dos dies arreu de Catalunya. Les visites guiades a pagès han permès d’acostar aquesta realitat al públic i fer-los “redescobrir” l’origen dels aliments, a més de traslladar la importància de consumir de proximitat i de temporada.

Durant aquests dos dies, els productors han aprofitat per vendre productes i arribar a nous públics. En total, hi han participat més de 80 explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya, un centenar d’allotjaments rurals i una cinquantena de restaurants. També hi ha hagut una quarantena d’activitats complementàries i la participació de petits elaboradors artesanals.

Segons que ha informat l’organització, el projecte es manté vigent durant tot l’any amb la iniciativa Benvinguts a Pagès Tot l’Any, amb visites guiades a més de cent explotacions agroalimentàries de Catalunya. És una iniciativa a petició dels pagesos i els pescadors i la informació es pot consultar a la web benvingutsapages.cat amb tota la informació per territoris, productes i rutes disponibles.

Benvinguts a Pagès va néixer l’any 2016 tot coincidint amb la distinció Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia, i enguany celebra el desè aniversar, que coincideix amb el reconeixement Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia.

Recomanem

Fer-me'n subscriptor