Tercer Sector

19 federacions opten a formar part de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector per als tres anys vinents després que avui s’hagi tancat el termini de presentació de candidatures. La Junta Directiva està formada per un màxim de 13 membres, comptant-hi la persona que n’ostenti la presidència. De les 19 federacions, 2 opten a ocupar la presidència, la Coordinadora de comunitats terapèutiques, pisos de reinserció i centres de dia per a drogodependents de Catalunya, que presenta com a candidata Núria Carrera, i la Federació catalana de voluntariat social, que hi concorre amb la persona de Francina Alsina.

A banda d’aquestes dues entitats, que optarien a formar part de la Junta en cas que no sortissin escollides les seves candidatures a la presidència, també tenen interès a formar part de la junta Càritas Catalunya, el Comitè català de representants de persones amb discapacitat, la Confederació Ecom, Creu Roja Catalunya, Discapacitat intel·lectual de Catalunya, Entitats catalanes d’acció social, la Federació catalana de drogodependències, la Federació catalana de familiars de malalts d’alzheimer, la Federació catalana d’entitats contra el càncer, entre altres. El dimarts 10 d’octubre a la tarda tindrà lloc l’Assemblea General que haurà d’escollir els membres de la nova Junta entre les candidatures presentades.

La Taula del Tercer Sector està formada per 35 federacions que representen més de 3.000 entitats socials que treballen per la inclusió i la cohesió social del país. Les entitats socials de la Taula del Tercer Sector Social atenen 1,5 milions de persones, compten amb 85.000 treballadors, 348.000 voluntaris, 559.000 socis i 563.000 donants. Representen l’1,4% del PIB català, segons xifres de la mateixa taula.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb