josé bové

Més de 160 personalitats, càrrecs electes, intel·lectuals, advocats, universitaris i sindicalistes de l’estat francès han fet una crida per l’alliberament dels presos polítics catalans i en defensa també ‘de la democràcia, el dret a vot i el dret a decidir lliurement’.

Concretament, les demandes dels signants són:

  • L’alliberament immediat dels presoners polítics catalans i de tots els empresonats per les seves opinions polítiques i el respecte del seu dret a decidir.
  • La retirada de tots els càrrecs que es presenten contra ells i contra els que s’han vist obligats a marxar del país, així com la fi de la persecució de processos contra tots els ciutadans per exercir la seva llibertat d’expressió.
  • Una crida a totes les personalitats, responsables i  ciutadans francesos compromesos amb el respecte dels drets democràtics per signar i signar aquesta declaració.

La petició va dirigida a Fernando Carderera Soler, ambaixador de l’estat espanyol a l’estat francès.

Entre els signants hi ha diversos polítics en actius com el diputats l’assemblea francesa Paul Molac, Muriel Ressiguier i Eric Coquerel, la senadora Esther Benbassa, els eurodiputats José Bové i Marie-Pierre Vieu, l’ex-vice-president del Parlament Europeu, Gérard Onesta, o els ex-candidats a la presidència francesa, Olivier Besancenot i Phillippe Poutou, que han signat aquesta iniciativa, com també ho han fet diversos consellers regionals i dirigents sindicals.

En l’àmbit català, trobem Nicolas Berjoan, secretari departamental EELV-País Català, Agnès Langvine, vice-president de la Regió Occitanie i càrrec electe ecologista del País Català-Perpinyà, Pere Manzanares, director cultural i associatiu de Catalunya del Nord, o el cantant Lluís Llach, entre altres.

Podeu consultar la llista sencera ací.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb