Músics valencians ocupen el Palau de la Música de València, enmig d’un altre concert, en un acte reivindicatiu

  • Es queixen de la marginació que pateixen de les institucions

VilaWeb
Redacció
02.03.2005 - 20:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A dos quarts de nou del vespre, la pràctica totalitat de músics i cantants que utilitzen el català al País Valencià han irromput al Palau de la Música de València, on es feia un concert de música clàssica, per denunciar la situació de marginament que pateixen de les institucions del país. El Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià, entre els quals hi ha els membres d’Al Tall, Obrint Pas, Feliu Ventura, Miquel Gil, Rafa Xambó, Òscar Briz, Elies, Vicent Sangermés i Joan Amèric, han triat el Palau perquè no ‘els hi conviden mai’. Encara que ha estat difícil entrar, alguns han aconseguit fer-ho i han començat a tocar. El primer ha estat Feliu Ventura, tocant ‘Homenatge a Teresa’, d’Ovidi Montllor. Després d’una picabaralla, el regidor de l’ajuntament de València Miquel Domínguez ha accedit que els músics puguin fer-hi un concert.
Als músics els acompanyen representants d’EUPV, el Bloc i el PSPV.
L’emissora Ràdio Klara (104.4 de la FM) emet una programació especial de seguiment de l’acció, amb entrevistes als músics presents al Palau.A dos quarts de nou del vespre, la pràctica totalitat de músics i cantants que utilitzen el català al País Valencià han irromput al concert de música clàssica que es feia al Palau de la Música de València en una nova acció per denunciar la situació de marginament que pateixen de les institucions del país. El Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià, entre els quals hi ha els membres d’Al Tall, Obrint Pas, Feliu Ventura, Miquel Gil, Rafa Xambó, Òscar Briz, Elies, Vicent Sangermés i Joan Amèric, han triat el Palau perquè no ‘els hi conviden mai’, i tenen previst de tocar-hi ‘de manera gratuïta’ durant les properes hores. Als músics, els acompanyen representants d’Esquerra Unida del País Valencià, el Bloc i el PSPV, a més d’associacions d’artistes professionals i membres de sindicats d’estudiants. També hi han entrat un nombrós grup de mitjans de comunicació.

L’emissora Ràdio Klara (104.4 de la FM) emet una programació especial de seguiment de l’acció, amb entrevistes als músics presents al Palau. Ràdio Klara es pot seguir per internet des d’ací.

Demà els protagonistes de l’acció faran una conferència de premsa, a la una del migdia, a Ca Revolta.

Enllaços
Ràdio Klara segueix l’acció en directe. Ho podeu seguir en aquesta web.
Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Música.
L’Avanç: Comença l’acció per la música en Valencià al Palau de la Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any