(20/02) Gómez Ossorio afirma a Xàbia que el Pla d’Usos del Montgó podria aprovar-se enguany.

VilaWeb
Redacció
19.02.2003 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La directora general de Planificació i Gestió del Medi, Paloma Gómez Ossorio, va manifestar ahir a Xàbia que la Conselleria de Medi Ambient està redactant el Pla d’Usos i Gestió del parc natural del Montgó i que, com ja va ocórrer en el PORN (Pla d’Ordenació de Recursos Naturals), està buscant el consens d’Ajuntaments i agents socials.

Gómez Ossorio va donar a entendre que l’aprovació del Pla d’Usos i Gestió va per a llarg, però també va insistir que pretenem consensuar-lo abans perquè després les al·legacions siguen les menys possibles. També va destacar que la situació de partida és bona i que, per tant, no hi ha grans discrepàncies entre els agents implicats en la futura gestió del parc natural. Encara que no es va aventurar a avançar una data concreta, va vaticinar que eixe document podria aprovar-se enguany.

La responsable de la Conselleria de Medi Ambient va estar ahir a Xàbia per a presentar el projecte d’adequació de l’àrea recreativa de la Plana o del cap de Sant Antoni, que està dins del parc natural del Montgó. Gómez Ossorio va comentar que el pressupost d’estos treballs, que s’acabaran abans de l’estiu, ascendix a 120.000 euros i que esta actuació comprén sis hectàrees. L’objectiu és fer més accessible a tot el món este àrea recreativa i fomentar el seu ús, va afirmar.

La directora de Planificació i Gestió del Mesi, que va estar acompanyada per l’alcalde, Jaime Sapena, i l’edil de Medi Ambient, Pere Aragonés, va indicar que el mobiliari estarà integrat en el paisatge i que s’habilitaran eixides i accessos d’emergència perquè, en cas d’incendi forestal, siga fàcil, d’una banda, que arriben els mitjans d’extinció i, per una altra, evacuar l’àrea recreativa. També va dir que es crearà una zona per a jugar a la petanca.

La Conselleria adequarà a més la zona d’aparcament, recuperarà murs i fonts i realitzarà tractaments en la vegetació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any