Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  26.10.2002  08:57

Les tropes de seguretat russes entren al teatre de Moscou i n'alliberen els ostatges

Fonts del ministeri d'Interior parlen de noranta ostatges morts

Cinquanta membres del comando han estat abatuts

Men?ame
 

A dos quarts de cinc de la matinada, les tropes de seguretat russes han pres el teatre Dubrovka de Moscou. D'aquesta manera han acabat amb tres dies de segrest d'un grup de set cents espectadors per part d'un comando txetxè. Recordem que els segrestadors van entrar durant la representació d'un popular musical dimecres al vespre. L'actuació de les forces de seguretat s'ha produït com a conseqüència de les amenaces que els segrestadors havien llençat ahir i segons les quals començarien a matar els ostatges a partir de les vuit del matí d'avui si el president Putin no solucionava el conflicte armat a Txetxènia. De fet, algunes fonts afirmen que abans de l'entrada de les tropes russes els segrestadors havien mort dos ostatges. Trenta sis dels membres del comando han estat abatuts, mentre que un nombre indeterminat o bé ha estat detingut o bé ha aconseguit d'escapar en els primers moments de l'assalt.
Hi ha un ball de xifres pel que fa al nombre de víctimes entre els espectadors. L'alcalde de la ciutat indica que hi ha aproximadament unes 130 víctimes. Fonts del ministeri d'interior han informat que hi ha noranta víctimes entre els ostatges. Mentrestant, durant el matí han continuat les tasques de rescat dels espectadors, molts dels quals estaven inconscients pels gasos emprats durant l'assalt, i la retirada dels explosius que havien col·locat els txetxens. Segons fonts hospitalàries, hi ha quaranta dos ferits en estat crític com a conseqüència dels gasos paral·litzants emprats per la policia, i uns tres cents d'hospitalitzats.
Al llarg de la jornada d'ahir, els segrestadors van alliberar alguns hostatges. La web Kavkaz, que serveix als grups nacionalistes txetens per dur a terme els seus comunicats, roman, com pràcticament durant els darrers tres dies, col·lapsada. El president rus, Vladimir Putin, s'ha mostrat satisfet, però ha demanat perdó per no haver salvat tots els ostatges..