La plantilla del BM Montcada ratifica la seva marxa del club

VilaWeb
Redacció
13.12.2001 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La renúncia del BM Montcada a la Divisió d’Honor d’handbol femení sembla cada vegada més a prop. La plantilla del BM ha ratificat a l’Ajuntament la seva postura de no continuar a l’equip a causa de la manca de patrocinadors per fer front a un pressupost inicial superior a 50 milions de pessetes. Jugadores i cos tècnic van comunicar la seva decisió als representants municipals en la reunió que van mantenir ahir al consistori. L’Ajuntament volia aclarir el futur del BM Montcada, després que fa tres setmanes presentés un pla de viabilitat per cobrir les despeses mínimes i salvar la primera temporada del club a la màxima categoria estatal de l’handbol femení.
La plantilla del BM Montcada ha confirmat el seu posicionament inicial: rebutjar la propota de l’Ajuntament i denunciar el president del club, Andreu Cervantes, per l’incompliment dels acords laborals subscrits al principi de temporada. La portera titular de l’equip de Divisió d’Honor, Mari Cruz Robles, ha dit que les jugadores que han vingut d’altres ciutats i països viuen una situació dramàtica per l’impagament del lloguer dels pisos i la manca de recursos econòmics per fer front a les despeses bàsiques com el menjar. Robles ha explicat que no poden aguantar més. A més de la manca de pressupost, una altra de les raons que ha portat la plantilla del BM Montcada a abandonar l’equip és la continuïtat del president, Andreu Cervantes, al capdavant de l’entitat. La gallega Yolanda Sanromán considera que és molt trist que Cervantes segueixi en el seu càrrec amb tot el que ha succeït i que encara digui que està fitxant noves jugadores i entrenadors per acabar la temporada a Divisió d’Honor. De les sis jugadores professionals del BM Montcada, la romanesa Daniela Rosca i la gallega Yolanda Sanromán han decidit tornar als seus llocs d’origen. La noruega Beate Olsen ja fa setmanes que ha marxat al seu país. La resta de jugadores -Rita Davidovskaya, Mari Cruz Robles i Rosa Parreño- han acceptat l’oferta de feina que els ha fet l’Ajuntament per treballar com a monitores esportives a les escoles del municipi fins al 30 de juny de l’any vinent. Les jugadores no poden fitxar per un altre club de Divisió d’Honor perquè han disputat més de sis partits amb la samarreta del Montcada. Segons fonts de la plantilla, la majoria de components s’està plantejant fins i tot la retirada de l’handbol.
L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha dit que ja no pot fer res més per salvar la primera temporada del BM Montcada a la màxima categoria. El consistori va plantejar un pla de viabilitat valorat en 15 milions de pessetes que permetria arribar fins a final de temporada. El regidor d’Esports, Juan Parra, ha comentat que el consistori es farà càrrec de totes les despeses de les jugadores que tinguin problemes de subsistència. La jugadora bielorussa del BM Montcada, Rita Davidovskaya, amb nacionalitat espanyola, ha agraït en nom de les seves companyes l’esforç que ha fet l’Ajuntament per intentar trobar patrocinadors. Rita ha afegit que el consistori s’ha portat molt bé amb les jugadores que viuen en una precària situació. El futur del BM Montcada es troba ara en mans de la junta directiva, que continua encapçalada per Andreu Cervantes. Segons el president, la junta s’havia de reuneir aquest dimecres per decidir si renuncien o continuen jugant a la Divisió d’Honor. En el cas que l’equip abandoni la competició, el club hauria de pagar una multa i perdria la categoria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any