La tertúlia proscrita

Fabra deixarà la direcció del PP del País Valencià

  • Ha anunciat que no té previst d'optar a ser reelegit en el proper congrés del partit

VilaWeb
ACN/Redacció
26.05.2015 - 19:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Partit Popular al País Valencià, Alberto Fabra, ha confirmat aquesta tarda als líders provincials i a la coordinadora general del partit, Isabel Bonig, que no pensa tornar a presentar-se per a dirigir el partit. Així, ajorna el seu comiat a la direcció de la organització fins el proper congrés dels populars al País Valencià, que es podria celebrar després de les eleccions espanyoles, a principi del 2016, segons que ha manifestat davant els mitjans.

Fabra ha pres la decisió poques hores després de la severa patacada electoral a les Corts i als ajuntaments. Fabra va perdre 24 diputats dels 55 que tenia en les eleccions de diumenge i va deixar el seu partit sense majoria per formar govern per primera vegada des de feia vint anys. Fabra ha reconegut que els resultats de diumenge són darrere la decisió que ha pres.

Després de la davallada electoral, Alberto Fabra ha comunicat a l’executiva que cal ‘resetejar el partit’ i renovar-lo per mirar d’aconseguir un bon resultat de cara a les eleccions generals del novembre. 

‘Assumeixo la meva responsabilitat i l’assumeixo entenent que he pogut fer coses bé i no tant bé, sóc el president del PPCV i he assumit el compromís davant la junta que no em tornaré a presentar’, ha dit Fabra, que ha insistit que el partit s’ha de preparar per afrontar un nou temps i ‘presentar-nos com un nou PP amb noves persones, una nova idea del que ha de ser el País Valencià, nous discursos, nous plantejaments i jo no puc estar en el que ha de ser el nou PP’. 

Alberto Fabra ha afegit que fins a les eleccions generals treballarà ‘des de la tranquil·litat i la serenitat’ per obtenir el millor resultat i preparar un nou congrés després dels comicis. Fabra ha assenyalat que cal garantir que el PP ‘continuarà sent un partit fort que no només escolti els ciutadans sinó que pugui guanyar la seva confiança’. El president del partit ha remarcat: ‘Si no és així ens equivocarem, en aquestes circumstàncies el millor és deixar pas a una nova gent’. 

Sobre si hi ha altres persones que han de fer un pas enrere, el president del PPCV ha dit que si ha d’haver un nou PP ‘no serà només sense Alberto Fabra’ i que molts batlles que han passat a l’oposició potser també han de marxar. 
Fabra ha reconegut que en la junta directiva ha hagut veus crítiques i ho ha emmarcat dins de la normalitat d’haver perdut moltes batllies. El president popular ha afegit que ‘no hi ha cap solució que pugui satisfer tothom’ i ha reclamat ‘unitat’ per aconseguir el millor resultat a les generals. ‘Després jo sóc conscient que no puc representar el PP i faré un pas enrere’, ha remarcat. 

‘Els ciutadans ens han dit que el PP ha de passar a l’oposició’

Preguntat sobre si serà cap de l’oposició a les Corts Valencianes, Alberto Fabra ha assegurat que estarà al ple d’investidura i que no demanarà ser president de la Generalitat Valenciana perquè ‘sóc conscient que els ciutadans ens han dit que el PP ha de passar a l’oposició, ho he entès i ho he entès des del primer dia, estaré com a portaveu però no presentaré la meva candidatura’. 

Sobre com ha influït el tancament de Canal 9 en la pèrdua de les eleccions, Alberto Fabra ha tret valor a aquesta qüestió i ha dit que hi ha moltes autonomies que tenen televisió autonòmica on el PP ha perdut i que ‘no és garantia de guanyar eleccions’. Fabra ha afegit que el tancament de RTVV es tracta d’una decisió complicada com moltes de les que ha pres al llarg de la legislatura. 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any