La revista Saó i Núvol reben avui el reconeixement de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

  • Seran premiades juntament amb El 3 de vuit, La Borrufa i delCamp.cat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció/ACN
27.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La revista Saó, el setmanari penedesenc El 3 de vuit, el mensual La Borrufa i el diari digital delCamp.cat són les millors publicacions de l’any segons la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. Aquesta entitat, creada no fa pas gaire, aplega l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). El jurat també ha reconegut la capçalera Nuvol.com, que rebrà una menció especial com a mitjà digital. Els guardons es lliuraran el 27 de maig, durant la Nit de les Revistes i la Premsa en Català.

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals també ha premiat la revista digital esportiva Fosbury, com a millor nova publicació, i la revista Girones, pel millor reportatge: el treball ‘Immigració i barraquisme’.

Tots els reconeixements, dotats amb una campanya de publicitat de 1.000 a 6.000 euros, es lliuraran a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que es farà el 27 de maig a l’Espai Endesa de Barcelona. Aquesta vetllada, que enguany té per lema ‘Som la veu, som país, som futur’, pretén reconèixer la tasca de les publicacions dels Països Catalans i posar l’accent en l’estat del sector i en el paper que fan els mitjans de comunicació en la construcció del nou país. L’escriptor i periodista Màrius Serra serà l’encarregat de presentar l’acte.

El jurat d’aquests primers premis ha estat encapçalat pel president del CoNCA i director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte.

Saó, revista degana de la premsa valenciana

La revista Saó va néixer el 1976 amb tres eixos principals: fidelitat al concili Vaticà II, nacionalisme clar i contundent i visió progressista de la societat. Uns valors que ja aleshores era complicat que arrelessin i que ara, segons Boscà, continuen semblant impossibles d’assolir. ‘Amb Saó –diu– hem demostrat que és possible d’exigir i reivindicar que la nostra llengua siga a tots els àmbits.’

Estèticament i tecnològica, la revista s’ha anat adaptant als nous temps, però l’essència continua essent la mateixa, una essència que el director pronostica que es mantindrà en els quatre-cents números següents. ‘Ara el nostre objectiu és adaptar-nos al present i, sobretot, al futur’, diu. Tot i que la revista va néixer com una simbiosi de la fe i la cultura al País Valencià, Vicent Boscà n’ha estat el primer director laic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any