Presentació de ‘Catalunya XXI: 260 dies d’Obstinació’ a l’Espai VilaWeb

  • Dimecres 22 d'abril a les 20 a l'Espai VilaWeb · Anthony Corey, de 17 anys, publica una història de ficció que dibuixa els primers anys d'una Catalunya independent

VilaWeb
Redacció
20.04.2015 - 18:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres 22 d’abril a les 20 l’Espai VilaWeb acull la presentació del llibre ‘Catalunya XXI: 260 dies d’Obstinació’, escrit per Anthony Corey Sánchez, de 17 anys. És una història de ficció que se situa en un futur proper on Catalunya ja ha esdevingut un estat independent.

El jove autor, que va començar a escriure el llibre amb només 15 anys, va ser notícia el juny passat perquè la policia espanyola li va denegar el passaport per haver fer ‘la senyera’ a la signatura. L’agent que l’atenia li va dir que no es podien posar símbols polítics al passaport. Anthony Corey es va queixar i va explicar que aquella era la seva signatura habitual, que la tenia impresa al DNI [podeu veure la imatge a la fotografia] i que allò no era cap senyera. Però l’agent no va acceptar els precs del noi ni de la seva mare.

Ara Corey publica el seu primer llibre els fets del qual tenen lloc al final del procés sobiranista, el 2016, que clou amb la Declaració d’Independència de Catalunya després de reiterats intents de poder encaixar a l’estat espanyol.

La sinopsis del llibre diu així:’Poc després de la independència s’aprova la nova Constitució Catalana i es convoquen noves eleccions on surt victoriosa Esquerra Republicana, que governarà el país fins l’any 2027, quan Convergents (successora de CDC) torna al poder després d’haver-se tornat a repetir una experiència semblant al Tripartit, anomenat popularment com el Tripartit 2.0. (ERC, ICV-EUiA, MES)

L’any 2034 després d’una intensa campanya electoral, al capdavant de Convergència Antoni Sànchez Miranda guanya les eleccions. Catalunya obté el primer president mulat de la seva història. Durant tot aquest temps la nació catalana passa moments de gran progrés i moments de gran tragèdia.

El gran progrés comercial i econòmic seran el clar símbol de la grandesa d’aquest país. Per contra, el terrorisme i el crim organitzat tindran en aquest escenari un objectiu clarament desestabilitzador i seran els problemes a solucionar el més aviat possible. Però això no serà tot, perquè en un món cada cop més globalitzat qualsevol cosa pot passar…

Quin és el destí d’aquest nou estat que fa només 18 anys que existeix? Els nous dirigents seran capaços d’afrontar aquests reptes? Serem capaços de fer-los front? Que no ens diguin que no podem, perquè sí que podem!’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any