Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  13.04.2015  06:00

Mas rep els ministres d'Afers Estrangers europeus i mediterranis a Barcelona

Es reuneixen per a la cimera sobre gihadisme i els podrà saludar durant uns minuts

Men?ame
 

El president de la Generalitat, Artur Mas, rebrà i saludarà durant uns minuts els ministres d'Afers Estrangers europeus i de la ribera mediterrània (Algèria, el Marroc, Tunísia, Israel, Palestina, el Líban, Jordània i Egipte) que avui es reuneixen en una cimera a Barcelona, centrats en la lluita contra el gihadisme. La trobada, amb uns quaranta països presents, és organitzada per la UE i per l'estat espanyol i Letònia, aquest últim com a país president de torn de la UE.

L'acte inaugural comptarà amb la participació  de la vice-presidenta de la Comissió Europea i alta representant de la UE per a Afers Estrangers i Política de Seguretat, Federica Mogherini; del president del govern espanyol, Mariano Rajoy; del comissari europeu de Veïnatge i Negociacions d'Ampliació, Johannes Hahn; del ministre d'Afers Estrangers de Letònia, Edgars Rinkçviès; i del ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo.

Fonts del govern han confirmat que Mas hi intervindrà a la introducció i a la salutació dels convidats a la reunió a Pedralbes. Aquesta vegada no hi ha hagut cap conflicte protocol·lari, després dels entrebancs de protocol del govern espanyol en un acte en què havien de participar Mas i Soraya Saénz de Santamaría a Foment del Treball.

La trobada ha de servir per a debatre sobre el gihadisme. Mas considera que és un desafiament molt gran i confia en la col·laboració entre les forces policíaques per a posar fi a les potencials intencions del gihadisme a Catalunya. 'En el dia a dia s'entenen millor que no fan suposar algunes declaracions d'alguns ministres', diu Mas.