Notícies

Dimarts  10.03.2015  21:33

Autor/s: ACN

Es constitueix el corrent crític d'ICV amb el nom Compromís per la Independència

El gestionarà un secretariat provisional fins a les eleccions municipals, després de les quals convocaran una assemblea

Men?ame
 

El corrent crític d'ICV s'ha formalitzat avui amb una reunió constitutiva en què, entre més coses, s'ha decidit el nom del moviment, que serà Compromís per la Independència. La reunió s'ha fet a la seu d'ICV. Hi han assistit una trentena de persones i n'hi ha una trentena més que, tot i no ser-hi, han manifestat que en comparteixen les idees i que s'afegeixen al corrent.

En aquesta primera reunió s'ha decidit qui formarà part del secretariat, que serà provisional fins a les eleccions municipals del mes de maig. Després es farà una assemblea més estructurada per organitzar el moviment d'una manera més estable.

Des del punt de vista social, el moviment Compromís per la Independència coincideix amb les tesis de la direcció, però des del punt de vista nacional defensen la independència de Catalunya.

Fa deu dies, en una convenció nacional d'ICV, el corrent independentista va presentar un seguit d'esmenes perquè es tingués en compte la independència com una aspiració també del partit, però la direcció ho va rebutjar.

 

Informació relacionada: 

Divisió entre els independentistes d'ICV