Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  03.02.2015  20:24

Omplen la plaça, la vegada que fa cent, per les víctimes del metro de València

Milers de persones a la plaça de la Mare de Déu en la concentració número cent per les víctimes de l'accident

Men?ame
 

Com cada dia 3 de cada mes des de fa nou anys, milers de persones, familiars, veïns, amics i ciutadans s'han aplegat a la plaça de la Mare de Déu de València per exigir responsabilitats per l'accident del metro de València que va deixar 43 morts i 47 ferits el juliol del 2006. La concentració d'avui ha estat especial perquè era la que feia cent.

Els assistents a la concentració han cridat contra el president Fabra i han fet cinc minuts de silenci, durant els quals han sonat les notes del dolçainers de Torrent. L'associació de les víctimes AVM3J ha recordat que ja fa quatre anys de la reunió que van mantenir amb el president de la Generalitat i han lamentat que el govern valencià mantinga que la comissió d'investigació va fer de forma correcta la seua feina, malgrat les noves dades que han anat apareguent.

A banda la concentració, s'ha organitzat una cursa amb el lema '100 km, 100 concentracions', que ha eixit a primera hora del matí de les pistes del riu de València per arribar a la plaça de la Mare de Déu cap a les set del vespre, coincidint amb la concentració. La cursa l'encapçalava un treballador dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Pedro Díaz.

 

Informació relacionada:

Homenatge a la lluita de l'associació de víctimes de l'accident del metro de València (30-1-2015)

'Lluitant contra l'oblit', un llibre periodístic sobre l'accident del metro de València (1-7-2014)