Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.01.2015  06:00

Autor/s: ACN

El jutge Vidal i l'ANC redactaran junts la proposta de constitució catalana

Tots els partits, excepte el PP i Ciutadans, han demanat una còpia de l'esborrany de Vidal

Men?ame
 

El jutge Santiago Vidal, l'Assemblea Nacional Catalana i un grup de catedràtics de dret internacional encapçalat per Oriol Vidal Aparicio començaran a redactar una proposta conjunta de constitució catalana oberta als suggeriments de la ciutadania. Després faran arribar la proposta als partits polítics. Vidal va anunciar ahir a la cadena de ràdio SER que fins ara els tres grups de treball elaboraven propostes bo i separats i que dimarts havien arribat a un acord per unificar els texts i presentar un sol document. 'A diferència dels polítics, es tracta d'anar junts. Tenim el mateix objectiu, de segur que trobarem punts de coincidència per a poder fer una refosa dels tres texts', va dir Vidal.

El nou grup de treball serà format per divuit juristes que Vidal confia que puguin 'atendre amb una mica d'eficàcia l'allau de propostes' que esperen dels ciutadans, amb l'objectiu d'aconseguir un projecte integrador i transversal.

També va remarcar que, malgrat l'acord, presentaria l'esborrany que havia elaborat amb el seu grup de treball a final de gener, tal com era previst. 'Tant el govern de la Generalitat com els partits —llevat de PP i Ciutadans— ens han demanat si els podem lliurar aquest document i a tots els hem respost igual: el dia 1 de febrer. Nosaltres no treballem per a ningú, treballem per la societat civil', va dir.

Vidal va explicar que l'esborrany proposava un model semblant a l'alemany, és a dir, amb un primer ministre i un president de república. Aquest segon seria un membre significat de la societat catalana que ocuparia un càrrec representatiu, simbòlic. Preguntat per exemples concrets de qui podria exercir el càrrec, Vidal va esmentar els noms de Muriel Casals i Carme Forcadell.