S’activa el compte enrere del 9-N a la plaça de Sant Jaume

  • L'ANC i Òmnium han convocat una concentració per a donar suport a la signatura del decret de convocatòria de la consulta per part del president de la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.09.2014 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’ha activat el compte enrere dels dies que queden per la consiulta del 9 de novembre, convocada aquest matí pel president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte solemne. Un marcador a la plaça Sant Jaume de Barcelona ja indica els dies, les hores, els minuts i els segons que resten fins el dia de la votació. Avui falten 42 dies per al 9 de novembre.

La signatura del decret de convocatòria de la consulta ha fet que centenars de persones anessin a la plaça Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat, per donar-hi suport. Els presents, molts amb la samarreta de la V de la Diada, han fet crits d’independència i han fet voleiar banderes estelades.La concentració ha estat convocada per l’ANC i Òmnium Cultural, entitats promotores de la campanya ‘Ara és l’hora’.

Després de la signatura, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit per la porta principal del Palau per saludar als centenars de ciutadans que s’han concentrat per donar suport a la convocatòria. Mas, somrient, ha aparegut acompanyat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i pel líder d’ERC, Oriol Junqueras, el president de CiU al Parlament, Jordi Turull, i els consellers del Govern. En apropar-se a saludar als ciutadans, els ha agraït la presència, i els ha repetit que cal ‘força, determinació, cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra’. Els ciutadans han respost amb crits de ‘votarem’ i ‘independència’.

Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, just després de la signatura, ha dit: ‘És un dia de celebració per a la gent i els ciutadans. Estem molts contents i satisfets perquè el president ha convocat la consulta’. Forcadell, ha recordat que ‘gairebé el 93% dels municipis de Catalunya donen suport a la consulta’ i per això ha dit que ‘estem molt contents’. La presidenta de l’ANC també ha reiterat la convocatòria que ha fet l’ANC als ciutadans perquè es concentrin davant dels ajuntaments de Catalunya a les 7 de la tarda del dia que el Tribunal Constitucional suspengui la consulta del 9 de novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any