‘Els estudiants farem una vaga si el TC prohibeix la consulta’

  • Els principals sindicats universitaris s'uneixen en la plataforma Estudiants 9-N

VilaWeb
VilaWeb
Laura Ruiz i Trullols
27.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No és cert que la consulta divideix, ans el contrari, aquesta unitat a les facultats és inèdita’ explica a VilaWeb Bernat Mellado, un dels impulsors d’#Estudiants9N. Són alumnes d’ideologies, sindicats i facultats diferents, que s’han agrupat en una plataforma amb la voluntat d’actuar conjuntament per a assegurar la consulta d’independència. El seu lema: ‘Aturem les classes, activem la democràcia’. ‘De cara a la setmana vinent, cada facultat organitzarà unes jornades de mobilització i de lluita per fer bullir l’olla i deixar clar que Catalunya farà la consulta d’independència’ diu Mellado.

A més, tot i que encara no han concretat quin dia la convocaran, proposen una vaga si el Tribunal Constitucional prohibeix la consulta: ‘serem contundents i implicarem també els estudiants de secundària i d’altres col·lectius de la universitat com el professorat’.

‘Fins ara els catalans hem fet molts tipus de mobilitzacions i accions de pressió diferents i ara els estudiants volem fer veure a la societat que la vaga també és una eina legítima per aconseguir de fer la consulta’ diu Mellado. ‘Que els estudiants iniciin una vaga és normal perquè no ens hi juguem els nostres diners. No diem que sigui adient estendra-la a tots els àmbits de la societat, això ja es veurà, només volem fer pal·lès que existeix aquesta forma de lluita’ .

L’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), En Lluita, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i SUMEM de la Universitat de Barcelona van presentar la platadorma el proppassat 16 de setembre. ‘La resposta en només deu dies ha estat molt positiva. Pel que he vist a la UPF, la consulta genera tant concens que molta gent s’hi ha sumat independentment del seu color polític’ explica Mellado.

La secció de joves de l’Assemblea Nacional Catalana (ANJI) també s’ha afegit a la plataforma #Estudiants9N:

L’Assemblea Groga també:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any