Notícies

Dimecres  30.07.2014  18:06

El socialista Maurici Lucena demana canviar la pregunta de la consulta

El portaveu del PSC al parlament aposta per la reforma constitucional com a solució del 'problema polític'.

Men?ame
 

Maurici Lucena, portaveu dels socialistes al parlament, ha defensat la pregunta plantejada per Miquel Iceta, primer secretari del PSC, per fer la consulta. Així ho ha dit en una roda de premsa posterior a la reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per valorar-ne el contingut.

'La nostra pregunta és inserible al marc jurídic espanyol', ha dit Lucena, assegurant que el contingut de la pregunta acordada entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP és una 'imposició unilateral' a Rajoy. Recordem que el nou líder dels socialistes catalans va proposar en una conferència organitzada per Nueva Economia Fòrum la següent qüestió: 'vol que el Govern de Catalunya negociï amb les institucions de l'Estat un acord que garanteixi el reconeixement del caràcter nacional de Catalunya, un pacte fiscal solidari i el blindatge de les competències en llengua i cultura?'.

Segons Lucena, el conflicte polític actual necessita 'negociació i pacte', ingredients que considera que no hi ha en el diàleg plantejat per Mas. El portaveu del PSC ha carregat contra la data i la pregunta de la consulta actual perquè assegura que impediran poder votar el proper 9-N. 'La nostra pregunta permet més flexibilitat en la negociació, s'ha d'evitar tancar posicions'.

D'altra banda, Lucena també ha defensat la reforma constitucional plantejada pel PSOE per solucionar el 'problema' polític català, i ha afegit que ja 'hi ha una majoria d'espanyols que veuen amb bons ulls' aquesta opció política. 'Faria bé Rajoy de veure quina és l'evolució de les preferències dels ciutadans d'Espanya en vista del problema polític de Catalunya', ha afirmat.