La tertúlia proscrita

Previsions bones per la collita 2014 de les vinyes nord-catalanes

  • Comença a apropar-se les veremes i, mentre que a la resta de la regió les previsions de la collita són a la baixa, a Catalunya Nord aquestes previsions són a l'alça: es preveu una collita de 820.000 hectolitres ...>>
    Dj. 24 de juliol del 2014

VilaWeb
Redacció
24.07.2014 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’acord amb la Direcció Regional d’Alimentació, Agricultura i Boscos, la producció a Catalunya Nord hauria d’arribar 820.000 hectolitres aquest any, davant dels 770 000 del 2013.  No obstant això, les previsions s’estan quedant a la baixa per  l’Aude i Hérault, a causa del mal temps. En particular a l’Aude, les vinyes van patir una pedregada, i això dificultarà la collita s’enguany. també el Gard te bones previsions de collita, on s’espera que també siguin a l’alça.

En total s’espera que la collita 2014 a la regió Llenguadoc Rosselló sigui de 12,6 milions d’hectolitres, mentre que l’any passat va ser de 13,6; és a dir que els 2014 seria d’un milió menys que l’any passat.

Cal recordar que les primeres veremes començaran a mitjan agost i es preveu que, a Catalunya Nord, la collita 2014 sigui també de bona qualitat. Ara tindrem d’esperara els resultats ja que, com sabeu, les previsions són una cosa i una altra són els resultats finals.

Trobareu més informació, sobre totes aquestes previsions aquí.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any