Convergència decideix de continuar al grup liberal

  • La direcció de CDC no vol donar 'facilitats ni cap satisfacció' als contraris al dret de decidir

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.07.2014 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica de Catalunya va decidir ahir que Ramon Tremosa continués a l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) del Parlament Europeu i haurà de conviure amb Ciutadans i UPyD. El secretari d’Organització, Josep Rull, va argumentar que no volien donar ‘facilitats’ ni tampoc cap ‘satisfacció’ als contraris al dret de decidir, fent referència especialment al govern espanyol i al ministre d’Afers Estrangers. ‘No és una opció que ens agradi, però creiem que és la menys dolenta de totes les decisions, totes dolentes’, va dir. També recordà les preses de posició favorables al dret de decidir dels liberals i assegurà que CDC hi continuaria batallant.

La direcció del grup havia deixat pendent l’assignació de Tremosa a la comissió d’Economia del Parlament Europeu, que recuperarà amb la decisió d’ahir. Va ser una mesura de pressió perquè si CDC hagués decidit d’anar-se’n Tremosa s’hauria quedat sense plaça en la comissió on ha treballat aquests últims cinc anys d’una manera molt activa.

A CDC hi ha dirigents que pensen que, després de tants anys formant part de la família liberal, l’arribada de dues formacions espanyolistes no pot fer-los-en marxar. A més, donen molt valor a les facilitats que pot tenir el partit per a accedir a governs i primers ministres europeus vinculats també al partit liberal. Però, per una altra banda, hi havia dirigents que demanaven de sortir del grup perquè consideraven que la coherència amb el dret de decidir i el compromís amb el procés sobiranista passava per sobre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any