La Plataforma Prou proposa que les festes de final de curs siguen reivindicatives

  • Aquest dissabte es fa a Barcelona la primera manifestació per l'ensenyament en valencià d'àmbit nacional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2014 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A pocs dies de l’acabament del curs escolar, la Plataforma Prou ha fet una crida a les escoles i instituts perquè aprofiten les festes que celebren per a tancar-lo i els donen un to reivindicatiu en defensa de l’educació pública valenciana.

És una de les iniciatives que es van decidir emprendre en la reunió que van fer el 31 de maig a Ontinyent les plataformes que al País Valencià estan treballant per l’ensenyament. Des de l’entitat s’anima a acudir a les festes de cada col·legi amb samarretes verdes, les identificatives de la reivindicació.

També es proposa la creació d’un mural efímer on s’hi escriguen propostes i protestes, a l’entrada del col·legi o de l’institut, o a la zona on es faça el sopar conjunt, i que es facen fotografies d’aquestes inscripcions per a compartir amb les altres escoles i amb totes les plataformes que han promogut la reivindicació. Les imatges es poden enviar a plataformaprou@gmail.com o a través de les xarxes socials, i després es faran arribar a conselleria.

Carta a la LOMCE

Les plataformes han redactat una carta adreçada a la LOMCE, un escrit en què vol palesar el malestar que crea aquesta llei entre la comunitat educativa. El text s’ha fet arribar a les escoles i se’n faran certells i pancartes dels punts més destacats per a distribuir-los i exposar-los als centres educatius.

Manifestació conjunta

SomescolaEscola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears s’han unit per primer vegada per a defensar conjuntament l’ensenyament en català. El representant d’Escola Valenciana, Emili Gascó, i la de l’Assemblea, Antònia Siquier, van anunciar el 28 de maig passat, en un acte davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que participaran a la mobilització convocada per a aquest dissabte 14 de juny, per a defensar la immersió lingüística i el dret de decidir el model educatiu.

Informació relacionada:

VÍDEOS Som Escola, Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents fan pinya per la mobilització del 14 de juny a Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any