Educació confirma la supressió de les unitats del Bonavista i del Martínez Valls

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.06.2014 - 17:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Conselleria d’Educació ha comunicat via telefònica que manté la proposta d’arranjament escolar per al curs vinent pel que fa a les escoles Martinez Valls i Bonavista d’Ontinyent, de manera que suprimirà una unitat a cadascun dels dos col·legis públics. La notícia s’ha rebut amb estupor a les AMPA que han protagonitzat una llarga mobilització en defensa de la continuïtat d’aquestes unitats per a assegurar la qualitat de l’ensenyament.

Totes dues han protagonitzat seixant-vuit nits de tancades a ls instal·lacions escolars, justament donades per acabades divendres passat.

A través d’un comunicat, la Plataforma Prou nascuda per a impulsar la defensa del sistema educatiu públic valencià de qualitat ha denunciat l’actitud de l’administració d’irrespectuosa per no haver respost ni les al·legacions ni el recurs de reposició contra el projecte d’arranjament. L’entitat recorda que les dues escoles afectades són les úniques d’Ontinyent que han tingut excedent de matrícula, per ser les més demandades, i això que algunes famílies s’ho van repensar perquè conselleria ja havia amenaçat amb les supressions.

La valoració que es fa des de la plataforma és que es tracta ‘d’un clar atac contra l’educació pública i en valencià’, ja que afecta dues escoles amb una llarga tradició de defensa i ensenyament del valencià i ‘amb magnífics resultats acadèmics i projectes educatius ben dissenyats’.

La decisió però, asseguren, no significa que la lluita acabe. De fet, dissabte passat la trobada de plataformes per l’ensenyament públic celebrada a Ontinyent va decidir d’organitzar mobilitazacions davant conselleria els dies 16, 17 i 18 de juliol, i una vaga de tres dies a principis del curs que ve.

Últimes notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any